10 گياه خوراكي براي مقابله با بيماري ها
جهاد دانشگاهی استان خوزستان-آزمایشگاه
علوم آزمايشگاهي-جهاد دانشگاهي استان خوزستان-پزشكي-هماتولوژي-پاتولوژي-اهواز

ما گياهان را دوست داريم چون مي دانيم كه در ساده ترين بيان، گياهان و سبزي ها براي سلامت مفيد هستند و از ما در برابر عوامل بيماري زا محافظت مي كنند. اين درحالي است كه يافته هاي جديد محققان نشان مي دهد، مصرف 10 نوع گياه خوراكي نقش مهمي در مقابله با بيماري ها دارد.
    سويا به دليل دارا بودن ماده اي به نام «جنستين» خواص ضدسرطاني فوق العاده اي دارد و همچنين حاوي فتيواستروژن است كه خطر ابتلاو پيشرفت سرطان پروستات را كاهش مي دهد. تركيبي نيز به نام ايزوفلاوون دارد كه براي مقابله با سرطان سينه مفيد است.
    گوجه فرنگي ماده اي به نام «ليكوپن» دارد كه يك كاروتنوئيد است و رشد برخي از سرطان ها را كاهش داده يا سركوب مي كند. همچنين در تقويت قدرت بينايي، سيستم ايمني بدن و كاهش عوارض پيري مفيد است.
    «كلم بروكلي» هم يك فيتور ريزمغذي است و خاصيت آنتي اكسيداني دارد. آنتي اكسيدان ها با مولكول هاي مضر راديكال آزاد مقابله كرده و خاصيت سم زدايي دارند.
    سير يك منبع خاص غني از نوعي فيتوريزمغذي ها موسوم به تركيبات ارگانوسولفور است كه خواص ضد التهابي و آنتي اكسيداني دارد و به كنترل كلسترول نيز كمك مي كند. همچنين ريزمغذي هاي موجود در سير خاصيت ضد باكتريايي و ضد قارچي دارند.
    دانه هاي «كتان» به لحاظ تعديل كردن هورمون هاي زنانه، بهبود قدرت باروري و كاهش علائم پيش از قاعدگي و نيز پيشگيري از سرطان سينه شناخته شده و معروف است. ريزمغذي هاي موجود در دانه كتان همچنين در پيشگيري از ديابت نوع دوم مفيد هستند.
    «مركبات» نيز در اين گروه از گياهان بسيار مفيد قرار مي گيرند. ريزمغذي هاي مفيد موجود در مركبات شامل آلكالوئيدها، فلاوونوئيدها، فنول ها و تانيس ها هستند كه همگي خواص ضد سرطاني، آنتي اكسيداني و ضدالتهابي دارند.
    «ميوه هاي جاليزي» مثل هندوانه و طالبي نيز سرشار از ريزمغذي هاي گياهي مفيد هستند كه براي سلامت قلب و عروق كاربرد دارند.
    توت آبي سرشار از نوعي تركيب به نام آنتوسيانين است كه عامل رنگ آبي اين ميوه است. اين تركيب، التهاب را كاهش مي دهد، از بدن در برابر سرطان محافظت مي كند و براي سلامت چشم، عروق سرخرگي و مغز نيز مفيد است.
    دو گياه خوراكي باقي مانده و بسيار مفيد در اين فهرست سيب زميني شيرين و فلفل تند هستند كه خواص آنتي اكسيداني قوي دارند. اين فلفل حاوي تركيبي موسوم به «كاپساسيسين» است كه باعث تندي زياد فلفل مي شود. اين تركيب متابوليسم را تقويت مي كند، موجب آزاد سازي آندروفين ها مي شود، در رشد سلول هاي سرطاني اختلال ايجاد مي كند و مانع از لختگي خون مي شود.
    فلفل تند نيز سرشار از ويتامين C است.
   



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: یک شنبه 4 ارديبهشت 1390برچسب:,
ارسال توسط نجات سبحانی

آرشیو مطالب
پيوند ها
امکانات
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 12
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 12
بازدید ماه : 328
بازدید کل : 8709
تعداد مطالب : 66
تعداد نظرات : 21
تعداد آنلاین : 1